Ny dödsbakterie

Man kan ju tro att det är du som går runt och sprider massa skit omkring dig. Eller rättare sagt, du är nog släkt med dödsbakterien.. Där hade du tur! HAHAHA!




Såhär lyder texten på aftonbladets artikel.

En ny bakterie som kan orsaka hjärnhinneinflammation har upptäckts hos fästingar, visar ny svensk forskning. Där redovisas ett fall av hjärnhinneinflammation hos en medelålders kvinna, som sökte sjukhusvård efter flera veckors besvär med huvudvärk och feber. Inga smittämnen som är kända för att kunna orsaka sjukdomen hittades hos kvinnan, till exempel borreliabakterier, TBE-virus eller herpesvirus, rapporterar till Upsala Nya Tidning. I stället visade det sig det att sjukdomen utlösts av bakterien Rickettsia helvetica.

Livs hotade sjukdom.
– En del forskare har hävdat att Rickettsia helvetica förmodligen är helt harmlös, men vi är nu först i världen att kunna visa att den över stora delar av jorden spridda bakterien kan orsaka hjärnhinneinflammation, säger överläkare Kenneth Nilsson till tidningen. De nya rönen, framtagna av Nilsson och hans kolleger vid Akademiska sjukhuset, Falu lasarett och Mälardalens högskola, redovisas i amerikanska medicintidskriften Emerging Infectious Diseases. Hjärnhinneinflammation orsakad av bakterier är en livshotande sjukdom. Mellan 150 och 400 fall förekommer varje år i Sverige.


Vad i helvete säger jag? Vågar man ens släppa ut sina djur till sommarn då fästingarna vaknar eller? Fan, allt är ju farligt nu förtiden låter det som. Läs mer HÄR!  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0