Lapp-Lisa

Jaga Lisa heter en ny app för Iphone. Meningen är att du ska bli varnad och att du ska varna andra när det finns parkeringsvakter i samma område som din bil.

- Man ska undvika onödiga parkeringsböter och minska risken för att råka ut för felaktiga böter. Bilisterna ska hjälpa varandra, säger Ellie Lundmark, en av de som tagit fram appen.

Det fungerar så att när du har parkerat bilen anger du bilens position genom att klicka på parkera. Parkeringspositionen lagras och om en annan bilist, med samma app, upptäcker parkeringsvakter inom 200 meter där du har parkerat syns ett varningsmeddelande på din Iphone.

Inom ramen för appen kan du också fotografera ditt parkeringskvitto när det ligger i framrutan. Bilden lagras på en server med klockslag. Skulle det behövas kan bilden sedan användas som bevis för att du har betalat för parkeringen.

- Man tar ett foto och kan sedan bevisa att man har betalat avgiften och att man haft kvittot synligt i rutan, säger Ellie Lundmark.

Ellie Lundmark hade funderat länge på hur man ska kunna varna när lapplisor är i farten. Förr om åren brukade hon springa in i närmaste affär och ropa att det var en lapplisa utanför.

- Det har varit en skev maktbalans förut och man har som bilist haft svårt att få rätt mot parkeringsvakten. De flesta som felparkerar gör det ju korta stunder för att det inte finns någon parkeringsplats, säger hon.

Appen är främst tänkt att användas i storstäder och för att den ska fungera som det är tänkt krävs det att många som rör sig i samma område använder den.

Det kostar 15 kronor att registrera sig för appen.



Taget ifrån: http://www.e24.se/entreprenor/ny-app-ska-spara-lapplisor_3049338.e24



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0