Gosisar!

Maya blev helt slut efter lite träning idag! Men man märkte att hon är mycket segare än vanligt.. :) jävla löp! ;b Men det gick väl "sådär" bra. Som sagt, helt ofokuserad... Och läggandet under gång var segare än vanligt. Jaja, bara att ta igen all träning efter löpet. Då jävlar! ;)

 

Och sen gjorde jag en bild med mina 3 älsklingar!



Kommentarer
Postat av: Linda

Okej! Men då har ni hunnit med mycket på en ganska kort stund, kul! Jag och Ludwig tränar mest på skoj, men nästa projekt är väl att försöka fixa ett viltspår championat men vi får väl se hur det går! Annars är Ludwig mest min stora läromästare som inte alltid delar min glädje till att träna/tävla. Därför letar jag efter hund nr 2 =) Åh, vad kul! Nej det är inte alltför långt bort till hällefors. Ska du ställa henne i Askersund? Jag brukar försöka ta mig dit, himla kul att kolla på alla fina hundar! Vilken kennel är hin förresten ifrån? =)

Svar: Haha, det är samma här! Maya hon ... Ja har lite egna ideér och vill inte precis göra som jag vill med allt ;p Maya blev såld pga att hon inte hade den energin somuppfödaren ville ha, och det kan jag erkänna att det har jag märkt nu när man har lärt känna henne. Hon är med på allt, men hon ger inte 100% liksom. Hon har fått stämpeln "Linvsnjutare/Soffhund" haha! Jag har själv planer på att skaffa en till, till 2013.En med lite mer fart och energi i. Har fått tips om en kennel i Karlstad, inte alls långt bort. Och jag söker en hund som jag kan få arbeta med, och det är det som denne kennel i Karlstad har i sina hundar. Nej, det är inte alls långt! ;p Vi är mycket i Örebro.. Ja, jag ska ställa henne i Askersund. Ja kom dit förfan ;) Maya är ifrån kenneln "Gunways" - Matfors. Din då? :)
Sara

2012-07-17 @ 22:05:53
URL: http://lindaaaaa.bloggsida.se
Postat av: linnea

Min tjej blir också ganska påverkad av löpet. Tråkigt men man får kanske se det som en vilopaus :) Charmig bild på kissen :D

Läste ditt svar på kommentaren ovan och undrar vad det är för kennel? Är det en flattekennel? Har inte riktigt bestämt mig om jag vill ha en jaktgolden eller en flatte. Jag vill i alla fall ha en med mycket motor och jag älskar flattarnas temprament.

Svar: Jag märkte igår när vi var på klubben att hon inte alls är på topp! ;p Ja precis, de behöver vila dom också ;) Haha tack! =)
Gunways är en flatt-kennel i Matfors (en bit ifrån sundsvall). Men tyvärr så tror jag hon har slutat med uppfödning, för jag själv hittar inte henne någonstans. Och hennes hemsida funkar inte heller. och hon svarar inte på sin mail. SÅ JAG VET att jag inte ska köpa mig en till därifrån. Jag har redan pratat runt med några andra kennlar och frågat lite och så.. Ska nog köpa mig en ifårn kenneln Comics som ligger i Karlstad/hammarö. Dom är det fart i! Några är jaktflattar. Och självklart blir det en tik till..
Golden, varför golden? :D Jag tänte skaffa glden först, men sen hittade vi denna tös! Och sen dess har vi fastnat för denna ras =)
Sara

2012-07-18 @ 10:12:52
URL: http://tassarna.weebly.com
Postat av: linnea

Ska det vara en golden så ska det ju vara en jaktgolden. Är väl hyffsat lika flattarna (är väl därför jag har problem att bestämma mig ;))men främsta orsaken är att det verkar lättare att hitta en mindre och smidigare jaktgolden än en flat. Vill gärna ha en nätt liten hund som är lite smidigare och snabbare i sina rörelser. Sen har jag träffat en hel del underbara jaktisar med massa motor som jag förälskat mig i. Men hittar jag en kombination där föräldrarna är av den mindre typen med fin stamtavla (arbetsmeriter, livliga hundar osv) som så gott som kan garantera en stor motor så blir det nog en flatte. Är svag för flamsiga hundar. Dessutom är dem så vackra :D

Svar: Ja dom är ju det! Ja, vi får hoppas att du hittar det du söker. Jag vill också ha en individ som jag kan arbeta det, en med fart i likom. =)
Sara

2012-07-18 @ 20:04:17
URL: http://tassarna.weebly.com
Postat av: Linda

Spännande med en till även för eran del, tror att det lätt blir så, har man en vill man ha en till =) Kennel ryegates som ligger i Eskilstuna verkar ha härliga hundar med en engagerad uppfödare också, kul att ha en kennel som inte ligger alltför långt bort! Ludwig är från en kennel i halmstad susedalens, en bra kennel enda nackdelen är att den ligger lite långt bort =)
Spännande att du ska ställa henne där, kommer nog gå hur bra som helst! Du får säga till nästa gång du har vägarna förbi Örebro då kanske vi kan ta en flatte träff!
Må så gott/ Linda

Svar: Jo, inlägget kom fram! ;) Det ska bli superspännande, och jag längtar redan efter krabaten. Men jag är sån att valptiden tycker jag är tråkig... Fast sötast! Jag vill gärna börja arbeta med hunden direkt ;p Haha! Typiskt mig.
Ja, vi ska nog eventuellt in idag eller imorgon till Örebro ;) Fast iofs är man inne där ganska ofta, våra närmsta stad liksom :p

KRam Sara
Sara

2012-07-19 @ 17:58:57
URL: http://lindaaaaa.bloggsida.se
Postat av: Linda

Oj! Jag vet inte om min senaste kommentar kom fram? Min dator är inte riktigt med =)

2012-07-19 @ 22:16:02
URL: http://lindaaaaa.bloggsida.se
Postat av: Linda

Jaa, valptiden är absolut väldigt söt och det är nog tur det, annars hade man nog inte orkat med dem små krabaterna =) Jag står i valet i kvalet mellan valp och omplacering, men det blir nog en omplacering, men svårt att hitta!
Kram!

Svar: En omplacering? Varför det? =) Jag skulle kunna tänka mig en omplacering också men jag vill prova något nytt. Vi, eller JAG vill ha en valp eftersom jag och Maya (nuvarande) inte har den dära kontakten som andra har. OM du förstår? Maya va 8 mån, och jag tror vi missa en hel del där. Så det gäller att prova på när chanserna finns, så en valp ska jag prova med och se om hon (det ska bli en tik till) och jag får en bättre kontakt. Eller vi har kontakt jag och Maya, men ja.. Svårt att förklara liksom ;p Men det går iallafall frammåt för oss på träningarna, vi börjar få in allt på rätt ordning! :b Fast nu de senaste gångerna har det blivit pajas.. Hon ska till och löpa snart, och hon blir en helt annan hund.. Hon blir envis, krånglar och lyssnar inte alls på mig ;p haha... Jävla löp! Hoppas vi kan ta en flatte-träff snart! Eller snart och snart, efter hennes löp är väl lättast :)
Kramiiiiis!
Sara

2012-07-21 @ 20:45:16
URL: http://lindaaaaa.bloggsida.se
Postat av: Linda igen =)

Okej, jaa jag tog också Ludwig som omplacering han vart min när han var dryga året med en hel del "problembeteenden" så jag förstår helt klart vad du menar med kontakten, och dessutom får man ju inte lägga sin grund till valpen, så det är klart det negativa. Så jag är i valet och kvalet, men om jag hittar en riktigt bra omplaceringshund som jag klickar med blir det nog en omplacering, annars en valp =)
Haha, jaa om Ludwig fick bestämma skulle nog han mer än gärna ta en träff precis nu, men det blir nog bäst om vi väntar efter löpet, kanske vi ska träna lite också, alltid kul att träna två och hjälpa varandra!=)
Må så gott, kramar!

2012-07-22 @ 21:53:55
URL: http://lindaaaaa.bloggsida.se
Postat av: Linda igen =)

Åh, så hade jag skrivit ett långt meddelande men sen gick det nog inte fram =)
Jo en omplacering tänker jag för att det vore skönt med en äldre hund men jag förstår helt klart vad du menar med kontakten, mycket av grunden lägger man ju när hunden är en liten valp, den är ju väldigt formbar då och man kan forma den som man själv vill ha den till stor del! Jag tog över Ludwig när han var dryga året med en hel del "problembeetenden" och har jobbat väldigt mycket med han och försökt att vi skall förstå varandra. Så om det blir en omplacering till skall de vara en "bra" omplacering som skall klicka med mig, men de är nog inte det lättaste att hitta =) Ska du ha en till flatte?
Om Ludwig får bestämma vill han nog ha en flatte träff nu, men det är nog bäst att vänta efter löpet =) kanske vi ska ta och träna lite också, alltid kul att träna två och hjälpa varandra! Jag går på semester i augusti så då finns det tid =)
Må så gott, kramar!

2012-07-22 @ 22:08:19
URL: http://lindaaaaa.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0