iPhone 5, snart här!

Snart är den här, snart är jag en ägare av iPhone 5. Eller kanske inte direkt på den dagen som den ska släppas på, men det dröjer inte långt efter iallafall. Jag behöver en ny telefon, min börjar bli gammal nu. Då kan jag lika gärna vänta på att 5an kommer ut! ^^ Och.... Jag fyller faktist år snart! ;) Mohaha..
 
 

 
 
FAKTA: APPLE IPHONE 5
Mått: 123,8 x 58,6 x 7,6 mm
Vikt: 112 gram
Datahastighet: Upp till 42 Mbps med dc-hspa. Inget 4G i Sverige.
Lagring: 16, 32, eller 64 GB lagringsminne
Bluetooth: Ja, Bluetooth 4.0
Navigering: Gps och Apples kartprogram med röstnavigering
Röststyrning: Ja, via assistenten Siri, på engelska, ej svenska
Färger: Vit och svart
Till Sverige: 28 september olåst från Apple eller direkt från operatör
Pris: Som nypriset på Iphone 4S när den kom, det vill säga cirka 5795 kronor utan abonnemang.
 
  
Den börjar säljas i Sverige den 28 september, en vecka efter säljstarten ibland annat USA och Storbritannien. Iphone har en större skärm på 4 tum med upplösningen 1136 x 640 pixlar. Appar som ännu inte anpassats för den högre skärmen visas med svarta kanter uppe och nere. Utöver storleken säger Apple även att skärmen i Iphone 5 har bättre färgåtergivning och formatet är närmare filmformatet 16:9 så det ska innebära ett lyft för den som vill se på film i telefonen.
Formgivningen är relativt lik Iphone 4 och Iphone 4S men med en mer långsmal form och ett metallstycke på baksidan så att den får två färgtoner där. Precis som tidigare modeller säljs Iphone 5 i två färger, svart och vit. Telefonen är 18 procent tunnare och 20 procent lättare än Iphone 4S.
Telefonen i sig stödjer LTE (4G), men telefonen stödjer inte de frekvenser för 4G som operatörerna i Sverige stödjer. Därför fungerar 4G i Iphone endast i Storbritannien och Tyskland av de europeiska länderna. I Sverige är maxhastigheten 42 Mbps via dc-hspa i 3G-näten.
Processorn i Iphone 5 är Apples nya A6-processor, vilket innebär ett steg upp från tidigare Iphone. Hastigheten när du öppnar en app, sparar en bild eller något annat ska gå ”upp till dubbelt så snabbt”. Batteritiden uppges till 8 timmars surfande via 3G, tio timmars videotittande och 225 timmars standby.
Som det ryktats har Apple bytt ut dockkontakten som nu kallas för Lightning och är betydligt mindre än den tidigare. Äldre tillbehör kan dock användas via en adapter. Apple skickar även med en ny typ av hörlurar kallade Earpods.

Till Sverige kommer Iphone 5 den 28 september, en vecka efter säljstarten i USA och Storbritannien.

 

Källa: http://www.mobil.se/nyheter/sa-ar-nya-iphone-5-1.511575.html?ImageID=6



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0