Jätte flundra

Jag sa ju att jag skulle iväg och fiska, inte sant?
Och när jag går in på aftonbladet och kikar lite, så hittar jag denna bild:



Lite komiskt tyckte jag att det va eftersom jag pratade om fiske, att jag skulle iväg efter jobbet.. Tänk att få en sådan brutal stor sak på kroken. Då är man inte så kaxig längre. Eller, jo. Efter man har fått upp den såklart så är man nog lite kaxig! ;)

Det står:
Reinhard, 62, gick i land med en riktig fiskehistoria. Jätteflundran han kämpade upp ur vattnet vägde hela 245 kilo – norskt rekord. Han slet som ett djur. Och fisketuren utanför Senja vid norska kusten slutade på bästa sätt – för fiskaren vill säga.

”Otrolig upplevelse”
Efter tre timmars kamp vann nämligen den pensionerade polismannen Reinhard Wuhrmann kampen mot hälleflundran. – Det var en helt otrolig upplevelse. Vi är väldigt stolta. Reinhard var väldigt sliten, men samtidigt berusad av upplevelsen, säger Ulrich Alstetter, som styrde fiskebåten, till Daily Mail. Reinhard själv var för trött för att prata med någon tidning. Efter en och en halv timme hade nämligen spöet gett upp. Först när de tre fiskekompisarna fick upp hälleflundran i båten märkte de vilken bjässe det var – 245 kilo tung och 2,5 meter lång.
20 kilo över gamla rekordet
Enligt Rune Johansen, medlem i juryn som håller koll på fiskereorden i Norge, är fångsten norskt rekord:
– Stämmer det att den är på 245 kilo är det en bra bit över det norska rekordet som slogs i somras. Den gången vägde hälleflundran 223 kilo, säger Rune Johansen till VG. Men det nya rekordet är inte oslagbart, enligt Rune Johansen. – Hälleflundrorna kan bli upp emot 320 kilo, säger han. Vad som hände med fisken? De tre storfiskarna tog tio kilo filé var. Resten har de gett bort till andra. – När hälleflundror blir så stora är de inte särskilt goda att äta. De bästa matflundrorna väger mellan 10 och 40 kilo, säger Johansen,



Taget ifrån Aftonbladet
Länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13708369.ab


Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0