Grythyttans brygghus

Detta hus står alldeles intill vårat och tillhör oss. Det var detta hus som Johannes gammel-farfar började brygga svagdricka i. Och nu ska dom starta igen, fast med öl. Detta hus är 1av3 husen som hör till våran "serie". Vi har själva huset (som vi bor i), garaget och detta hus som är på bilden. Lite roligt är det! Så Johannes har sånna "brillianta" idéer och en av dom är att byta ut varmvattnet och ha öl i det istället och att det ska bli en pipeline bredvid soffan. Men "nejnejnej" sa jag till det! ;)   
Såhär står det i NA.
För 80 år sedan startade Charles Holmstrand sitt svagdrycksbryggeri i Hällefors. Nu ska företaget Grythyttans brygghus starta en starkölsproduktion i det gamla brygghuset.

– Vi vill bli ett av Sveriges bästa mikrobryggerier, säger Henrik Olsson som är vd på Grythyttans brygghus.
Det är en minst sagt anrik historisk industribyggnad som företaget ska starta sitt ölbryggeri i. Här växte Holmstrands familjeföretag under decennierna för att under Mats Holmstrands regi expandera mycket kraftigt med en produktionsflytt till Hammarns industriområde.
I nysatsningen i brygghuset i Hällefors finns nu den fjärde generationen Holmstrand med i Malin Holmstrand och Johannes Holmstrand. Brygghuset har hela tiden funnits kvar i familjen Holmstrands ägo.
– Vi har köpt bryggeriutrustning och vi har utvecklat vårt eget recept, utefter tjeckisk pilsner. Vår första större produktion bryggs nu av en tjeckisk bryggmästare och vi räknar med att under hösten 2012 kunna ha premiär för vårt nya öl.
Mycket historik
Nästa år är sedan ambitionen att ölet kan bryggas på plats i brygghuset i Hällefors. Lokalerna håller just nu på att byggas om, renoveras och förberedas för en modern ölproduktion.
– Det finns så otroligt mycket historia i det här huset och givetvis ska våra produkter kopplas till den företagarhistoriken, säger Henrik.
– Vi diskuterar till exempel att ett varumärke på ett öl ska vara 117, som var telefonnumret till bryggeriet en gång i tiden. Jag dammade av en gammal telefon här inne och såg siffrorna till bryggeriet stå på telefonen.
 
 
Länk: http://na.se/nyheter/hallefors/1.1786063-en-olproduktion-ska-startas-i-brygghuset


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0