Tronarvinge - dotter




En strålande lycklig prins Daniel gav beskedet om en dotter

Det blev en liten prinsessa.
– En 51 centimeter lång och 3 280 gram söt prinsessa, säger prins Daniel. En strålande glad och nybliven pappa meddelade tidigt i morse att allt gått bra. I dag klockan tolv kommer det att skjutas salut från kanonerna på Skeppsholmen i Stockholm - 04.26 i natt födde kronprinsessan Victoria sin lilla dotter på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.
– I morse klockan 04.26 föddes en 51 centimeter lång och 3 280 gram tung och väldigt söt prinsessa, meddelade en mycket stolt prins Daniel. Och allt har gått bra.
– Kronprinsessan mår strålande. Allt har gått väldigt bra, säger Daniel.
– När jag gick från rummet låg den lilla prinsessan i sin mors famn.

Ny situation
Vad den bara timmar gamla prinsessan ska heta vill prins Daniel inte avslöja utan det ska få ha sin traditionella gång. – Nu vill vi få njuta av den här situationen och ta tillvaro på det som har hänt, säger Daniel efter att han med händerna visat hur stor hans lilla dotter är. Under presskonferensen klockan 07.00 hade en mycket stolt Daniel svårt att beskriva känslan av att bli pappa för första gången:
Mina känslor är all over the place. Det var ganska nervöst. Det är en ny situation, säger Daniel. Kronprinsessparet berättar att det inte är bestämt hur länge de blir kvar på BB. Enligt förlossningsläkaren Lennart Nordström kallar under presskonferensen förlossningen "helt normal".
– De är ett par som är trygga med varandra, säger Lennart Nordström om kronprinsessparet.

Tusentals grattishälsningar
Strax efter att Daniel meddelat att prinsessan är här strömmade tusentals grattis-hälsningar in till de nyblivna föräldrarna. "Stort grattis och glädjetårar från oss i Gustavsberg" skriver signaturen Tompa. Kronprinsessparet bad genom Daniel om att nu få lite lugn och ro. – Som ni alla förstår har vi ett väldigt stor behov av att vara bara vår lilla familj nu. Ni är väl med på det, att vi vill ta vara på det som hänt, säger Daniel. Klockan var 06.15 när Bertil Ternert klev upp på ett podie inne på Karolinska sjukhuset.
– Prins Daniel vill inte låta någon ombudsman berätta vad som har hänt de senaste timmarna utan han vill berätta själv vad han har varit med om.
– Han är väldigt tydlig och klar med att han vill göra det själv.

Avspärrningar
Det var klockan 00.50 som kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände till Karolinska sjukhuset i Solna. De lämnade Haga slott cirka tjugo minuter tidigare i sin vanliga bil och eskorterades också av två stycken Säpobilar. Vid förlossningsavdelningen togs de emot av läkare från Karolinska sjukhuset. Så fort Victoria och Daniel anlände till sjukhuset började poliser spärra av området.

Jobbade in i det sista
Kronprinsessan har jobbat in i det sista. Tisdagen den 21 februari gjorde hon sitt sista officiella framträdande innan hon blir mamma. Tillsammans med Daniel, kungen och drottningen så träffade Victoria Finlands president Tarja Halonen på Kungliga slottet.

Sista  uppdraget
Och i går, onsdagen den 22 februari, var det dags för Daniels att genomföra sitt sista uppdrag innan han blir pappa. Strax innan klockan tre på eftermiddagen anlände prinsen till Nalen i centrala Stockholm för att delta under Volvos samhällsmarknadsdag - tillsammans med bland andra den före detta statsministern Göran Persson. Efteråt fick Aftonbladet en kort pratstund med Daniel som såg fram emot att bli pappa för första gången. Han passade också på att kort kommentera bebislyckan.  
– Allt är väldigt bra, sa prinsen. På frågan om när han och Victoria förväntas bli föräldrar ville Daniel inte ge något klart besked.  
– Det har ni ju redan gett svaret på, sa han med ett skratt. Den nyfödda prinsessan har ännu inte fått något namn men det kommer att meddelas vid en kunglig konselj i morgon. Då meddelar Kungen om barnbarnets titel, namn, tilltalsnamn och vilket hertiginnedöme som tronarvingen tilldelas. 12.00 avfyras kanonerna på Skeppsholmen - och på andra håll i landet -  för att fira den nyfödda prinsessan. Och så här lyder riksmarsalkens officiella meddelande: "Riksmarskalksämbetet har glädjen att meddela att H.K.H. Kronprinsessan Victoria torsdagen den 23 februari 2012 kl 04.26 nedkom med en dotter. Såväl moder som barn mår bra." skriver Svante Lindqvist, Riksmarskalk.


Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14418075.ab 


Egna ord: Äntligen kom våran tronarvinge, våran prinsessa. Många av oss har gått med spänning och hållt tummar. Var det många som trodde att det skulle bli en pojke? Det trodde faktist jag först.. Men nu är det offentligt, en dotter blev det till kungaparet! :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0