HFÄVÄMF

Hittade en otroligt bra text i samband med mitt förra inlägg. Tycker det stämmer så förbannat bra. ↓

Läs och lär.
Det finns dom du tror är dina riktiga vänner, som du ställer upp för och investerar av dig själv och din tid i. Som sedan slutar ringa, inte ringer tillbaka eller bryr sig i att höra av sig alls. En falsk vän ställer bara upp ifall den själv får ut någonting av det. Dom kommer ofta med dåliga lögner o ursäkter, och kan prata skit om dej med andra bara 5 min efter att ni träffats... eller glömma bort vad ni tidigare bestämt. Falska vänner stjäl bara din tid och energi för att tanka sitt eget ego och "boosta" sin egen falska egoism och trygghet. Sånna som glömmer bort dig såfort det kommer något bättre eller något mer bekvämt. Dom vännerna är inga riktiga vänner utan falska martyrer som bara är ute för att förstöra för dig och sänka dig. Falska vänner som bara är ute efter att förstöra och framstå i bättre dager själva är inget att ha alls.
Sen finns det dom som verkligen dom som ställer upp i vått och torrt oavsett, dom som alltid finns där oberoende av tid och rum. När man ses igen med sånna vänner även om det varit ett uppehåll då vi setts så tas kontakten upp igen och allt känns lika nära som innan. Det är skillnaden på äkta vänner och falska.

-Äkta vänner är som ädelstenar värdefulla men sällsynta.
-Falska vänner är som höstens löv granna men blåser bort med första vinddrag.

En äkta vän ljuger inte för dej, oavsett vad så ljuger man inte för varann. Ärlighet varar alltid längst. En äkta vän kan man prata med om vad som helst utan att behöva vara rädd för att säga fel eller bli dömd, där finns inga gränser för förtroendet och tilliten den är villkorslös. En äkta vän ställer upp för dej när du behöver dom oavsett vad klockan är på dygnet eller vad det än kan gälla så finns dom där. En äkta vän får dig ofta att må bättre och lyfter dej när du behöver det eller bär dig när du själv inte förmår. En äkta vän finns där även när det stormar, en äkta vän överger dig inte.  En äkta vän kan dock också göra fel och såra dej, men en äkta vän ber om förlåtelse och menar det. En äkta vän erkänner att den har gjort fel, en äkta vän snackar inte skit om dej eller pratar bakom din rygg när du inte ser.

Jag väljer numera mina vänner med stor omsorg. Jag har hellre få riktiga vänner än många faska martyrer. Martyrerna som suger ut ens energi ska man passa sig för. Även för dem som säger en sak men sedan menar en annan för att vinna på det själv. Jag har ingen plats i mitt liv för falska martyrer eller energitjuvar. 

Hellre få äkta vänner än många falska!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0