nervöstjej.nu

Imorgon har vi en appel-lydnadstävling här på klubben. Och allt det har jag tränat in på en vecka, undra hur det kommer att gå?! Jag är oerhört nervös redan FAST det är en inofficiell....  

Såhär ligger det till:
LINFÖRIGHETEN; det är lite bättre men inte riktigt helt bra. Har fått lite bättre kontakt med henne. Men får jag den kontakt som jag tror vi behöver så tror jag detta moment kommer bli bra utan svårigheter.

FRAMFÖRGÅENDET: Det har jag inte alls fått in snitsen på. Har försökt med att lägga en leksak/godis några meter framför henne och säga "före" så hon drar lite i kopplet. Och sen har jag provat att kommenderat "stanna" och så går det bra. Men gör vi det på promenader eller hemma så stannar hon och vänder sig emot mig. Hon kanske onte har lust att träna då? Hur tränar man in detta på bästa sätt?

FRITT FÖLJ: Ja... Vi får se hur hon sköter sig, hon går i sin värld både på linförigheten och detta. Och hon blir då att hamna 1 m bakom mig...

PLATSLÄGGANDE: Det börjar fungera, hon är något snabbare än för en vecka sedan. Hon är inte lika seg på att lägga sig. Men lite mer träning så kommer det att sitta fint. 

APPORTERING: Det går fint! Hon har börjat kommit tillbaka till mig och sätter sig bredvid mig. MEN, hon blir lite sne. Det ska ordnas!

HOPP ÖVER HINDER: Det blir kvällens träning (har kurs ikväll som jag kan träna lite extra vid sidan av)! Men hon börjar kunna det, fast ibland sätter hon sig fint på andra sidan och ibland slarvar hon hon "går runt" hindret till mig igen. Egen vilja den där tjejen? ;)

PLATSLIGGANDE: Det kan hon. Iaf på träningarna!


Jag är väldigt nervös! Mest för detta framförgåendet och linförigheten/fritt följ. För linförigheten VET jag att hon är slarvig med... Eller jag försöker men hon går som sagt, i sin värld. Någon som har tips om detta? Hjääääääälp nu en toknervös tjej! Iofs så är detta en inofficiell tävling, men ändå. Det är fortfarande en tävling!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0