DAG 2

Denna dag hade vi iallafall tur med vädret.

Vi körde igenom mig och Maya och titta lite vart vi låg i utvecklingen. Maya är fortfarande "seg" på läggandet och ställandet under gång MEN hon vet ju vad hon ska göra.. Hon kanske är lite seg än pga höglöpet? Men som tur är så är hon klar närsomhelst..
Men vi fick tips på HUR vi ska träna in detta, och hur vi ska få henne att lägga sig "pladask" på ordet "ligg" och hur hon ska stanna snabbt på ordet "stå".

Exempel
: Klicker är väldigt bra i detta läge.
Du har hunden framför sig med godis/leksaken/belöningen och en klicker i andra näven. Du backar sakta samtidigt som du väntar (UTAN att använda ord!) på att hunden ska göra det du vill. Lägger (eller står) hunden fint så är det klick och belöning. Fortsätter så tills man känner att hunden kan det. Sen utökar man med att försöka gå lite sakta. På exempel ligg. Man går sakta, sen stannar du upp bara och säger ligg sen fortsätter du gå.. Och gör hunden det man ska så är det klick och belöning. Sen fortsätter man att träna och träna, tills du litar på hunden. Och sen när du gör det så är det träning med "ligg" utan att stanna.. Men ett tips är att man är 2, så den ena ser hela tiden på hunden så man inte råkar "belöna" på fel sätt liksom.

Egentligen är det svårare än man tror, men som tur är så finns det kurser för sånt. Det var det vi skulle få träna på tills nästa gång. Och så skulle jag hitta något extra smarrigt till min lilla fröken som hon verkligen vill kämpa för. Så vi ska försöka få till det innan Torsdag, då vi har kurs återigen. Och då hoppas jag att fröken är klar med höglöpet så vi kan få va med ute och se på de andra deltagarna som är med! (: Och inte bara sitta i bilen..  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Sara Leppänen

En hundgalen jägarinna på 29 år. Bor i Karlskoga med min sambo Mattias. Här kan ni följa våran enkla vardag. Varmt välkommen! :)




RSS 2.0